Cinsel İstismara Uğrayan Öğrencilere Yönelik Hizmetler

18.01.2020 270

Cinsel İstismara Uğrayan Öğrencilere Yönelik Hizmetler

1 Cinsel istismar durumlarında çocuğun beyanının doğruluğu sorgulanmadan, beyanı esas kabul edilerek süreç yürütülür. Görüşme yapan kişi çocuğun anlatımı sırasında olaya ilişkin meraklı bir tutum içinde detayları öğrenmeye çalışmaz, hayret, üzüntü, öfke gibi duygusal tepkiler göstermez.

2 Çocuğun beyanını tutanak altına alır.

3 Türk Ceza Kanununun 279. maddesi gereğince bildirimler adli ve kolluk birimlerine ivedi bir şekilde yüz yüze ya da telefon yoluyla yapılır.

4 Bildirim sürecinde ailenin onayı aranmaz.

5 Bildirim sonrası süreçler hakkında çocuk bilgilendirilir. c Psikososyal Müdahale Hizmetleri Kapsamında Risk Gruplarına Yönelik Hizmetler

6 Tutanak, bildirim yapılan kuruma elden ulaştırılır.

7 Çocuğun ve haberdar olan diğer kişilerin başkalarına anlatımı engellenerek konunun gizliliğine özen gösterilir.

8 Okul yönetimi tarafından il/ilçe MEM'lere "GİZLİDİR" ibaresi kullanılarak bilgi yazısı elden ulaştırılır.